Ruokaa...

Ruokaa...

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Yön yli kohonnut ruisleipä

-15g hiivaa
-4dl kylmää vettä
-1dl hienoja ruisjauhoja
-1dl ruissihtijauhoja
-1 1/2 suolaa
' 6-7dl vehnäjauhoja

1 Murenna hiiva kulhoon. Kaada kylmä vesi päälle ja liota vesi siihen.
2.lisää ruisjauhot,ruissihtijauhot,suola ja suurin osa vehnäjauhoista.vaivaa perusteellisesti joustavaksi ja sileäksi taikinaksi
3.peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi kohoamaan.
4.nosta taikina varovasti leivinpaperoituun vuokaan. Anna taikinan kohota vuoassa n.20min. Kuumenna uuni 250 asteeseen
5.voitele leipä pienellä määrällä vettä ja puuteroi vehnäjauhoilla. Tee muutama viilto terävällä veitsellä pintaan
6.paista leipää alimmalla tasolla 15min. Laske lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä n.25min tai kunnes sisälämpötila on 98 astetta. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti