Ruokaa...

Ruokaa...

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Pataleipä

-7,5dl vehnäjauhoja
-0,5tl kuivahiivaa
-1,5tl suolaa
-reilu 3,5dl lämmintä vettä

1.sekoita vehnäjauhot,kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi löysäksi taikinaksi. Jätä 12-18tunniksi huoneenlämpöön
2.kun taikinan pintaan nousee kuplia,jatka leipomista. Jauhota työtaso ja kaada taikina sille. Ripottele jauhoja myös taikinan päälle ja käännä leipä muutamaan kertaan itsensä yli,älä vaivaa. Peitä kelmulla ja jätä 15 minuutiksi lepäämään
3.muotoile taikina pyöreäksi leiväksi. Jauhota hyvin ja peitä jälleen kelmulla. Jätä taikina lepäämään puoleksi tunniksi
4.kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kannellinen pata uuniin. Nosta kuuma pata pöydälle ja siirrä taikina varovasti siihen
5.paista leipää kannella peitettynä n.30min. Poista kansi ja paista vielä 15-30min. kunnes leipä on kullanruskea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti