Ruokaa...

Ruokaa...

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Porkkanasämpylät

-5dl maitoa        
-1pss ( 11g) kuivahiivaa
-3 dl ruisjauhoja
-2rkl siirappia
-1 1/2 suolaa
-n.5dl hienoksi raastettua porkkanaa
-n.10dl vehnäjauhoja
-1/2 dl juoksevaa rasvaseosta.

1.kuumenna maito 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva ja ruisjauho keskenään. Sekoita maitoon jauhoseos,siirappi,suola ja porkkanaraaste. Alusta joukkoon hiivaleipä jauhot vähitellen ja rasva alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi
2.leivo taikinasta kaksi tankoa ja paloittele 24 osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja kohota pellillä hyvin
3.paista sämpylöitä 225 asteessa n.10min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti