Ruokaa...

Ruokaa...

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Amerikkalainen juustokakku

-150g voita
-1 dl sokeria
-kananmuna
-2 1/2 dl vehnäjauhoja
-1 dl Grahamjauhoja
-1tl leivinjauhetta
-3/4 tl kanelia

TÄYTE
-2rs Valio Viola vaniljatuorejuustoa
-1prk kermaviiliä
-1dl kermaa
-4 kananmunaa
-2rkl sitruunamehua
-2tl sitruunan raastettua kuorta
-1dl sokeria
-1/2 maizenaa

*kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle
*vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.sekoita tasaiseksi
*painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja n.4cm reunoille
*nosta vuoka jääkaappiin
*sekoita täytteen ainekset tasaiseksi. Kaada löysä täyte vuokaan

*paista 175 asteessa alimmalla tasolla.jos kakku näyttää tummuvan liikaa,laske lämpötila 150asteeseen paistamisen loppupuolella
*anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi
*siirrä jääkaappiin ja anna  jäähtyä kylmäksi mielellään yön yli
*irrota kakku vuoastaan ja koristele halutesssasi marjoilla
*tarjoa esim.marjakastikkeen kanssa

VINKKI
Soseuta kohmeiset (suomalaiset) marjat ja mausta maun mukaan sokerilla. Ohenna tarvittaessa esim. AppelSiinimehulla
(Itse tarjosin mansikkahilloa kakun kanssa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti