Ruokaa...

Ruokaa...

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Aamulla leivottavat sämpylät

-3 dl maitoa,piimää tai vettä
-15g hiivaa
-1tl suolaa
-1 rkl siirappia
-2rkl pullomargariinia tai rypsiöljyä
-6-7dl sämpyläjauhoseosta
Tai
  -4 - 5 dl vehnäjauhoja
  -1 1/2dl kaurahiutaleita
  -1 1/2dl ruishiutaleita

TEE TAIKINA ILLALLA VALMIIKSI
-liota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi jauhoilla
-lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saa kuohkeimmat sämpylät
-laita taikina muovilla peitettynä yöksi jääkaappiin

AAMULLA
-leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen
-laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa liinalla peitettynä vajaa puoli tuntia
-ota pelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista sämpylöitä keskitasolla 10-15min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti