-3 dl maitoa,piimää tai vettä
-15g hiivaa
-1tl suolaa
-1 rkl siirappia
-2rkl pullomargariinia tai rypsiöljyä
-6-7dl sämpyläjauhoseosta
Tai
-4 - 5 dl vehnäjauhoja
-1 1/2dl kaurahiutaleita
-1 1/2dl ruishiutaleita
TEE TAIKINA ILLALLA VALMIIKSI
-liota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi jauhoilla
-lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saa kuohkeimmat sämpylät
-laita taikina muovilla peitettynä yöksi jääkaappiin
AAMULLA
-leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen
-laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa liinalla peitettynä vajaa puoli tuntia
-ota pelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista sämpylöitä keskitasolla 10-15min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti