Ruokaa...

Ruokaa...

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Mämmikakku

-150g(10kpl) digestivekeksejä
-50g voita
-1/4dl appelsiinitäysmehua

TÄYTE
-5 liivatelehteä
-1tlk vispikermaa
-1prk(200g)Valio maustettua rahkaa,sitruuna
-1/2 dl sokeria
-350g (n3dl) mämmiä
-1/4 appelsiinimehua

1.kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Murskaa keksit. Sulata rasva. Sekoita rasva ja mehu murujen kanssa. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuokaan jääkaappiin.
2.upota liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 min. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Ota seoksesta vajaa 1dl erilleen ja sekoita loppuosaan mämmi.
. Kiehauta mehu. Liota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana mämmiseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
4.sekoita mämmiseos ja kermarahkaseos huolimattomasti keskenään. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli. Irrota kakku vuoastaan ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele halutesssasi koristerakeilla,suklaamunilla.
E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti