Ruokaa...

Ruokaa...

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Timjamiruisleipä

-25g hiivaa
-4dl vettä
-25g voita kuutioituna
-1tl kuivattua timjamia
-1tl suolaa
-4dl ruissihtijauhoja
-6 1/2 - 7 dl erikoisvehnäjauhoja

Voitelu ja koristelu
Vettä tai munanvalkuaista
Tuoretta tai kuivattua timjamia

1.murenna hiiva kulhoon. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi,n.37asteiseksi ja liota hiiva veteen
2.lisää kuutioitu voi,timjami ruissihti-ja vehnäjauhot. Vaivaa perusteellisesti joustavaksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi n.45min
3.nosta taikina n.1 1/2 litran vetoiseen leivinpaperoituun vuokaan ja kohota leipää n.30min. Kuumenna uuni 220asteeseen
4.voitele leipä valkuaisella tai vedellä ja ripottele päälle tuoretta tai kuivattua timjamia
5.paista alatasolla n.10min. Laske lämpötila 190asteeseen ja paista vielä 30-35min. Anna leivän jäähtyä ritilällä liinan alla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti