Ruokaa...

Ruokaa...

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Munariisi-pasteijat

TAIKINA:
- 250g voita tai margariinia
-250g vehnäjauhoja
-1-2tl leivinjauhetta
-250g maitorahkaa

*sekoita rasva ja rahka tasaiseksi. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina jauhojen avulla neliön muotoiseksi kakuksi,kääri muoviin ja anna jähmettyä kylmässä

TÄYTE:
-3-4dl keitettyä riisiä (puuro)
-1/2dl kermaa tai 50g sulatettua voita
-3-4 kovaksi keitettyä,hienonnettua kananmunaa
-1/2tl suolaa

*valmista täyte sekoittamalla sen ainekset keskenään. Riisin voi keittää esim. kana-tai kasvisliemessä. Kaaviloi taikina 3-4mm paksuksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla pyöreitä kakkuja(halkaisija 8-10cm) .Laita kullekin noin ruokalusikallinen täytettä. Kostuta reunoja kylmällä vedellä ja taita levy kahtia. Sulje sauma esim haarukkaa apuna käyttäen. Voitele pasteijat munalla ja pistä niihin pari reikää.
Paista 225 asteessa keskitasolla n.10min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti