Ruokaa...

Ruokaa...

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Grahamleipä

-3 dl vettä
-50g hiivaa
-1tlk kermaviiliä
-11/2tl suolaa
-3 dl Grahamjauhoja
-2dl kaurahiutaleita
-50g margariinia
-n.7dl vehnäjauhoja

1.lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Sekoita joukkoon huonernlämpöinen kermaviili,siirappi, suola, grahamjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Kohta lämpimässä paikassa n.30min
2.jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkänmallisiksi leiviksi. Pistele leivät ja kohota liinan alla muhkeiksi. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
3.paista 200 asteessa alimmalla tasolla n.20min. Kypsä leipä kumisee pohjaan koputtaessa.

JOS TAIKINAN TEKEE ILLALLA, NIIN SILLOIN KÄYTETÄÄN VÄHEMMÄN HIIVAA ELI 30g .JA AINEET LISÄTÄÄN KYLMÄÄN VETEEN. KERMAVIILIKIN KYLMÄNÄ.
AAMULLA LEIVOTAAN KAHDEKSI LEIVÄKSI JA KOHOTETAAN LIINAN ALLA 50 ASTEESSA VAJAA 30MIN.
SITTEN POIS UUNISTA. UUNI LÄMMITETÄÄN 200 ASTEESEEN. JONKA JÄLKEEN PAISTETAAN ALIMMALLA TASOLLA N.20MIN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti